History

InStore

Περιοδική έκδοση, η οποία στοχεύει στο να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες για συστηματική και έγκυρη ενημέρωση τόσο των υψηλόβαθμων στελεχών της οργανωμένης λιανικής στη χώρα μας, όσο και του ιδιοκτήτη της μικρομεσαίας λιανικής επιχείρησης. Οι αναγνώστες του InStore έχουν την ευκαιρία, μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην τοπική και την παγκόσμια αγορά του retail, σχετικά με:

 • Τις μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης μιας σύγχρονης λιανεμπορικής επιχείρησης
 • Τις διαδικασίες αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων και οικοδόμησης αμοιβαίως επωφελών σχέσεων με τους πελάτες
 • Τις απαιτούμενες τεχνολογικές λύσεις για την υποστήριξη των παραπάνω
 • Προτάσεις για τη κατασκευή, την ανακαίνιση ή τη διακόσμηση καταστημάτων και βιτρινών
 • Ενημέρωση για συστήματα και τάσεις στην επίπλωση και τον εξοπλισμό καταστημάτων
 • Σύγχρονα δομικά και διακοσμητικά υλικά, καθώς και μελέτες- εφαρμογές φωτισμού για τις ανάγκες του λιανικού εμπορίου

Το InStore απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη από τις παρακάτω επαγγελματικές κατηγορίες:

 • Αλυσίδες λιανικού εμπορίου όλων των κλάδων (αποστέλλεται στους υπεύθυνους ανάπτυξης νέων καταστημάτων, στους διακοσμητές – συνεργάτες των αλυσίδων (όπου υπάρχουν), στους υπεύθυνους προμηθειών, μηχανογράφησης, marketing, καθώς και στον ιδιοκτήτη ή/ και τον διευθύνοντα σύμβουλο)
 • Καταστήματα διαφόρων τύπων
 • Επιλεγμένες επιχειρήσεις εστίασης
 • Αρχιτέκτονες – διακοσμητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κατασκευής – διακόσμησης καταστημάτων
 • Μεταπωλητές ταμειακών συστημάτων και πληροφορικής
 • Εταιρείες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω του λιανεμπορίου (αποστέλλεται στα τμήματα trade marketing και merchandising, στους product managers, purchase managers κ.ο.κ.)

 

Material

Περιοδική έκδοση, η οποία (κάτω από τον υπότιτλο “Ideal materials for design ideas”) εξετάζει την υλικότητα ως πηγή έμπνευσης του σχεδιαστή, καταδεικνύοντας την άμεση διασύνδεσή της με το αποτέλεσμα της έμπνευσης, δηλαδή την κατασκευή του χώρου, του επίπλου ή του αντικειμένου. Σε κάθε τεύχος επιχειρείται η αναλυτική εξέταση ενός “δίπολου” υλικών, με στόχο είτε να καλυφθεί όλο το φάσμα ανάμεσα στους δυο πόλους, είτε να καταδειχθεί η σύνθεση ανάμεσα στα υλικά (ακόμη και αν αυτό αφορά υλικά θεωρητικά ανταγωνιστικά μεταξύ τους).

Το Material απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη από τις παρακάτω επαγγελματικές κατηγορίες:

 • Αρχιτέκτονες, Γραφεία μελετών
 • Διακοσμητές
 • Τεχνικές - Κατασκευαστικές εταιρείες
 • Industrial designers
 • Retail chains

 

Hotelier

Περιοδική έκδοση για την ξενοδοχία και τη φιλοξενία, με υπότιτλο “Design New Hospitality”. Σκοπός και στόχος του Hotelier είναι η δημιουργία (ή η διεύρυνση) και η συστηματική συντήρηση επαρκών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τουρισμού και τους προμηθευτές, προσφέροντας τις τελευταίες εξελίξεις, τάσεις και λύσεις που διαμορφώνουν το τοπίο της ξενοδοχίας και φιλοξενίας.

Η βασική του θεματολογία οργανώνεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:

 1. Insights & Trends. Αναφορά σε επικρατούσες και αναδυόμενες τάσεις που διαμορφώνουν το τοπίο του κλάδου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας τα ζητήματα μείζονος σημασίας που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν την αγορά το προσεχές διάστημα.
 2. Design & Equipment. Παρουσίαση ολοκληρωμένων λύσεων που αφορούν τη σχεδίαση και τον εξοπλισμό ξενοδοχειακών μονάδων. Παρουσίαση πετυχημένων projects από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.
 3. Management & Development. Καταγραφή ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας και αναζήτηση των βέλτιστων τρόπων αποτελεσματικής διαχείρισής τους.
 4. Technology & Marketing. Μελέτη τρόπων αξιοποίησης των τεχνολογικών εργαλείων και των μεθόδων του σύγχρονου marketing για την αναβάθμιση της εμπειρίας που απολαμβάνουν οι επισκέπτες ενός καταλύματος, αλλά και την αποτελεσματική του προβολή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το Hotelier απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη από τις παρακάτω επαγγελματικές κατηγορίες:

 • Ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5*.
 • Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων και άλλων καταλυμάτων (κυρίως κατηγορίας “boutique”)
 • Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές και Κατασκευαστικές εταιρείες που στο portfolio τους περιλαμβάνονται έργα από χώρους ξενοδοχείων ή μαζικής εστίασης.
 • Εταιρείες εξοπλισμού των ανωτέρω χώρων.

Ο σχεδιασμός, η έκδοση και η στοχευμένη διανομή του Hotelier προκύπτει από τη συνεργασία τής xenia Εκθέσεις-Συνέδρια Α.Ε. (της πρώτης ιδιωτικής εταιρείας στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση εκθέσεων και συνεδρίων, της οποίας τα 42 χρόνια πείρας και εξειδίκευσης στη τουριστική βιομηχανία, την έχουν καταστήσει συνώνυμη με την εξέλιξη και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος) και της εταιρείας Demand Customize Marketing ΜΕΠΕ.

 

Οδηγός Αγοράς Shop&Retail

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο κατάλογο - ευρετήριο, ο οποίος αποτελείται από δυο -απόλυτα διακριτούς- θεματικούς τομείς: α) Retail Concept & Solutions: μια συστηματική καταγραφή των εταιρειών που, μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, καλύπτουν όλο το φάσμα της Κατασκευής, της Διακόσμησης, του Εξοπλισμού και της Οργάνωσης καταστημάτων, και β)
Marketing at Retail: ένα index by product των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο P.O.P. και το Retail Marketing.

Ο Οδηγός Αγοράς Shop & Retail διανέμεται σε επιλεγμένους αποδέκτες από τις παρακάτω κατηγορίες επαγγελμάτων:

 • Αλυσίδες λιανικού εμπορίου και franchising (στους Υπεύθυνους Ανάπτυξης Νέων Καταστημάτων, Προμηθειών, Μηχανογράφησης, Marketing Managers, κοκ.)
 • Εταιρείες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω του λιανικού εμπορίου (θέσεις στελεχών: Product Manager, Trade Marketing, Category Manager, Υπεύθυνος Προμηθειών κοκ.)
 • Αρχιτέκτονες - Διακοσμητές - Γραφεία Μελετών
 • Επιλεγμένα Καταστήματα όλων των τύπων (ένδυσης - υπόδησης, τροφίμων, οπτικών, καλλυντικών, εστίασης, φαρμακεία κ.λπ.)

 

Οδηγός Αγοράς Material

Στόχος της συγκεκριμένης έκδοσης είναι να χαρτογραφήσει τον -ομολογουμένως κατακερματισμένο- χώρο των δομικών υλικών, των ειδικών κατασκευών και των συστημάτων επαγγελματικού φωτισμού. Το σίγουρο είναι πως, αρχιτέκτονες, διακοσμητές και τεχνικά γραφεία θα βρουν στον Οδηγό Material συγκεντρωμένες όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς, προσφέροντας -μεταξύ άλλων- καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις.

 

Retail Interior

Μια εξειδικευμένη έκδοση, η οποία αφορά αποκλειστικά τους Αρχιτέκτονες, τους Διακοσμητές, τις Τεχνικές Εταιρείες και τα Μελετητικά Γραφεία. Ο ετήσιος Οδηγός Αγοράς Retail Interior παρουσιάζει με έναν συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο τις επιχειρήσεις που ειδικεύονται στη Κατασκευή, την Ανακαίνιση και τη Διακόσμηση Επαγγελματικών Χώρων.

Στην έκδοση αυτή, οι ανωτέρω επαγγελματικές ομάδες έχουν τη δυνατότητα, εκτός από ένα σύντομο βιογραφικό (προσωπικό ή της επιχείρησης), να παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από έργα τους, καταθέτοντας έτσι το στίγμα τους και τους τομείς στους οποίους, ενδεχομένως, εξειδικεύονται. Στόχος του εντύπου είναι αφ' ενός να ενημερώσει και να λειτουργήσει ως πανόραμα επαγγελματιών και τάσεων του κλάδου, αφ' ετέρου να διευρύνει το πελατολόγιο των παρουσιαζόμενων γραφείων, φέρνοντάς τους σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη χιλιάδων επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τριών Ιεραρχών 186, 11852 - Άνω Πετράλωνα
τηλ.: 211/8008959

210/9408714 - 7
fax: 212/2134125
e-mail: info@demand.com.gr

Privacy Policy