Αίσθηση προκάλεσε η πρώτη εμφάνιση του Architecture and Design Film Festival στην Αθήνα!

Το πρώτο ευρωπαϊκό Architecture & Design Film Festival έλαβε χώρα στην Αθήνα, το τριήμερο 27-29 Απριλίου 2018, προκαλώντας αίσθηση με το περιεχόμενο και τις δράσεις του. Ένας σημαντικός αριθμός από Αρχιτέκτονες, Designers, αλλά και λάτρεις της Aρχιτεκτονικής και του Κινηματογράφου, βρέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Πειραιώς), για να παρακολουθήσουν την πρώτη εμφάνιση στην Ευρώπη αυτού του ιδιαίτερου φεστιβάλ, το οποίο ήδη διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία στην Αμερική, για περισσότερα από 10 χρόνια.

 

– φωτογραφίες Μαρία Πάχου

 17.jpg

 

Συνολικά, κατά τη διάρκεια του τριημέρου προβλήθηκαν 12 ταινίες μεγάλου μήκους και 11 φιλμ μικρού μήκους. Παράλληλα, μια σημαντική καινοτομία του ADFF: ATHENS σε σχέση με το international ADFF, υπήρξε η προβολή 6 ταινιών και ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής.
 
Οι ταινίες, προβάλλονταν σε 2 κύριους χώρους του Μουσείου Μπενάκη (Αμφιθέατρο και Μικρό Θέατρο) και 2 συμπληρωματικούς (για τα φιλμ μικρού μήκους και τις ελληνικές παραγωγές). Επίσης, υπήρχαν ειδικά προδιαγεγραμμένοι χώροι ιδιωτικών προβολών, ενώ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη είχε στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό “θερινού κινηματογράφου”, όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα, σε ένα περισσότερο “χαλαρό” περιβάλλον, να παρακολουθεί ειδικά επιλεγμένες ταινίες.
 
Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός των χώρων του Architecture & Design Film Festival στο Μουσείο Μπενάκη, έγινε από το Αρχιτεκτονικό Γραφείο A&M Architects, οι απαιτητικές κατασκευές από την εταιρεία Επίκυκλος, ενώ η μελέτη φωτισμού έγινε από την IFI.

 

19.jpg

 

Συμπληρωματικά των προβολών, πραγματοποιήθηκαν discussion panels, στα οποία συμμετείχαν δημιουργοί των ταινιών (όπου αυτό ήταν πρακτικά εφικτό), σημαντικοί αρχιτέκτονες και designers, καθώς και άνθρωποι του κινηματογράφου, καταθέτοντας και συζητώντας με το κοινό την άποψή τους, τόσο για το περιεχόμενο των φιλμ, όσο και για αυτή καθαυτή τη δομή των ταινιών.
 
Δείτε εδώ  περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ταινίες που προβλήθηκαν και τα discussion panels που ακολούθησαν τις προβολές, καθώς και όλες τις δράσεις του τριημέρου του ADFF: ATHENS στο Μουσείο Μπενάκη.

 

 

14.jpg

 

DSC_3777.jpg

 

34.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τριών Ιεραρχών 186, 11852 - Άνω Πετράλωνα
τηλ.: 211/8008959

210/9408714 - 7
fax: 212/2134125
e-mail: info@demand.com.gr

Privacy Policy